WMW - Varaždin

NašaBankaMorala - uskoro
Grupacija za moralnog čovjeka

S nama imate život bez stresa! S našim Partnerima imate sigurnu kvalitetu i najniže cijene
S nama imate mogućnost ostvariti DODATNU ZARADU svaki dan 30 kuna, minimalno.

Reformisti 2. MO šalju apel gradonačelniku Habušu

reformistiGrad nije samo centar!

Predsjednik 2. mjesnog ogranka Narodne stranke – Reformisti Mirko Šemiga uputio je apel aktualnoj vlasti, ukazujući kako bi mjesni odbori trebali predstavljati vezu između gradske uprave i građana te artikulirati najosnovnije komunalne potrebe pojedinog područja grada.

„Građani jednog od najvećih mjesnih odbora Varaždin su nezadovoljni te se stoga s pravom postavlja pitanje gradonačelniku Habušu što je s dijelom grada u kojem se nalaze najveće i gotovo najvažnije tvrtke na području grada, kao što su Vindija, Tehnobeton, Energana, HŽ, Velpro, Gumiimpex, Kitro, koje izdašno pune gradski i državni proračun. Nije li krajnje vrijeme da se poslože prioriteti i omogući jednakopravno razvijanje grada i bolji život svim građanima?“

Kako piše u priopćenju, grad ima isključivo pravo odlučivanja gdje će se usmjeriti sredstva što dovodi do mogućnosti brojnih političkih manipulacija. Ostatak priopćenja prenosimo u nastavku.

„Komunalna i prometna infrastruktura u predmetnom dijelu grada dijelu grada stara je gotovo 70 godina i u izrazito je lošem stanju što se manifestira učestalim pucanjem vodovodnih i kanalizacijskih cijevi. Sve veći je i tranzitni promet vozila tako i pješaka, kao posljedica činjenice useljavanja novih stanovnika u POS i Marlex stanove u ulici Vilka Novaka. Pojedine ulice poput Istarske preuzele su status "glavne" ulice kroz taj dio mjesnog odbora, a pune su rupa i zakrpa što utječe na sigurnost prometa. U istoj su se u posljednjih 20-tak dana dogodile 3 sanacije uzrokovane pucanjem kanalizacijskih i vodovodnih cijevi. Upitni su i razlozi sve učestalijih posjeta radnika Termoplina, s time da se ukazuje i na eksploziju plina u ulici Vilka Novaka, koja se dogodila prije nekoliko godina, a u odnosu na koju dio odgovornosti sigurno leži u činjenici da se ulica "slegnula" pod težinom kamiona koji su svakodnevno prometovali po ulici zbog izgradnje stanova.

Valja napomenuti kako niti komunalni redari ne obavljaju svoj dio posla na način na koji bi trebali. Najmlađi su pak građani suočeni s devastiranim i po život opasnim preprekama oko igrališta te nedovoljnim angažmanom oko održavanja igrališta, koje je dobrim dijelom izgrađeno novcem i zalaganjem samih građana. Sramotna je i činjenica da 2. mjesni odbor ne posjeduje adekvatne vlastite prostorije za druženje građana, dok su postojeće prostorije u Kolodvorskoj ulici, koje uzgred rečeno nisu uopće vlasništvo grada, u derutnom stanju i godinama nisu obnavljane. Problemi poput zagađenosti, buke koju prouzrokuje željeznički promet, zastoji na kučanskoj rampi, neki gradovi nastoje svojim građanima na neki način kompenzirati brojnim drugim ulaganjima, dok u konkretnom slučaju uopće ne postoji svijest da grad nije samo centar.“

beautysalon thumb

fotostudio thumb

optika thumb

stomatologija thumb

skijanje thumb

torte thumb

rafting thumbl

stranijezik thumb

agencija thumb

pizzeria thumb

masaza thumb

Broj prikaza
383174